Sy Ihop

Projektet Sy Ihop startade hösten 2019 med hjälp av ekonomiskt stöd från Lions Lerum och Alingsås Sparbanksstiftelse. Röda Korset, Hela Människan Lerum och flera privatpersoner bidrog genom att skänka alltifrån symaskiner och strykbrädor till tyger, garner, virknålar mm.

Till fredagarnas syträffar kom de som redan kunde sy och handarbeta och även de som ville lära sig. Handledare för sömnaden var föreningens skräddare Lina som lärde ut hur man klipper till mönster, syr, lagar, lappar mm. Brodösen Cissi gav handledning  i stickning och broderikonst.

Sy Ihop hade deltagare från alla delar av kommunen, i alla åldrar och med olika etnisk bakgrund. De flesta besökarna startade igång sina egna hantverksprojekt, medan en del främst kom för en kopp kaffe och en pratstund.

Syträffarna fortsatte även under våren 2020, men fick avbrytas på grund av pandemin.